Kelesztést megszakító kamrák
Mi az a kelesztésmegszakításos kamra?
Az új „hideg” rendszerek sütőipari szakemberek számára a kelesztés megszakításos kamra felhasználható süteményekhez és kenyér tésztához, pontosan szabályozva a hőmérsékletet, a páratartalmat és az időt. A kelesztésmegszakításos kamrák megállítják vagy lelassítják az élesztő fermentációs aktivitását, fenntartják a tésztát ebben az állapotban legfeljebb 72 órán keresztül, majd a program által meghatározott időben indítják az kelesztési fázist.
A kelesztésmegszakítás ellenőrzése négy szakaszból áll.
Előnyök:
- Az éjszakai munka kiküszöbölése: A pék dagaszt és elkészíti a nap folyamán a különféle nyers kenyereket, majd berakja a kelesztésmegszakító kamrába és automatikus programozással késlelteti a kelesztést úgy, hogy amikor kora reggel érkezik, kenyér készen áll a sütésre.
- Jobb termékminőség: Mivel a hosszú kelesztési folyamat több ízt ad a kenyérnek és meghosszabbítja annak eltartási időtartamát.
- Megnövelt nyereség: A termelési folyamat ésszerűsítésének köszönhetően a felhasznált élesztő mennyiségének csökkentése és a kenyér maradékok megszüntetése a nap végén .
A leggyakoribb sütési hibák:
- Túlzottan lágy tészta
- Túlzottan hideg tészta
- Túlzottan meleg tészta
- Alacsony minőségű liszt
- Túlzott páratartalom a hideg helyiségben
-Túlzottan meleg sütő
-Túlzott gőz
Nagyobb érték a termékek számára
Hasznos javaslatok a kelesztésmegszakítás helyes használatához: - Hűtsük le a kamrát a termék berakása előtt (-8 °).
- A terméket gyorsan rakjuk a hideg helyiségbe - Ha liszt javítókat használnak, azoknak megfelelőnek kell lenniük. hideg tűréshez - Használjon kiváló minőségű lisztet
- Ne lépje túl az élesztő előírt mennyiségét
- Ne süsse ki a terméket azonnal, miután eltávolította a kamrából; hagyja megszáradni, hogy elkerülje a kéreg hibáit
Hasznos javaslatok a sütéshez: - A sütőnek kissé kevésbé kell melegnek lennie, mint általában - Sütés előtt használjon gőzt, hogy elkerülje a buborékok megjelenését
Az új „hideg” rendszerek sütőipari szakemberek számára a kelesztés megszakításos kamra felhasználható süteményekhez és kenyér tésztához, pontosan szabályozva a hőmérsékletet, a páratartalmat és az időt. A kelesztésmegszakításos kamrák megállítják vagy lelassítják az élesztő fermentációs aktivitását, fenntartják a tésztát ebben az állapotban legfeljebb 72 órán keresztül, majd a program által meghatározott időben indítják az kelesztési fázist.
A kelesztésmegszakítás ellenőrzése négy szakaszból áll.
Előnyök:
- Az éjszakai munka kiküszöbölése: A pék dagaszt és elkészíti a nap folyamán a különféle nyers kenyereket, majd berakja a kelesztésmegszakító kamrába és automatikus programozással késlelteti a kelesztést úgy, hogy amikor kora reggel érkezik, kenyér készen áll a sütésre.
- Jobb termékminőség: Mivel a hosszú kelesztési folyamat több ízt ad a kenyérnek és meghosszabbítja annak eltartási időtartamát.
- Megnövelt nyereség: A termelési folyamat ésszerűsítésének köszönhetően a felhasznált élesztő mennyiségének csökkentése és a kenyér maradékok megszüntetése a nap végén .
A leggyakoribb sütési hibák:
- Túlzottan lágy tészta
- Túlzottan hideg tészta
- Túlzottan meleg tészta
- Alacsony minőségű liszt
- Túlzott páratartalom a hideg helyiségben
-Túlzottan meleg sütő
-Túlzott gőz
Nagyobb érték a termékek számára
Hasznos javaslatok a kelesztésmegszakítás helyes használatához: - Hűtsük le a kamrát a termék berakása előtt (-8 °).
- A terméket gyorsan rakjuk a hideg helyiségbe - Ha liszt javítókat használnak, azoknak megfelelőnek kell lenniük. hideg tűréshez - Használjon kiváló minőségű lisztet
- Ne lépje túl az élesztő előírt mennyiségét
- Ne süsse ki a terméket azonnal, miután eltávolította a kamrából; hagyja megszáradni, hogy elkerülje a kéreg hibáit
Hasznos javaslatok a sütéshez: - A sütőnek kissé kevésbé kell melegnek lennie, mint általában - Sütés előtt használjon gőzt, hogy elkerülje a buborékok megjelenését
- Egyedi méretek